Hamas ve İsrail arasında 2011 yılında başlayan esir takası sürecinin ikinci turu sonuçlandı.
İsrail, Hamas'a 5 Filistinli mahkumu serbest bırakırken, Hamas da İsrail'e bazı esirleri teslim etti.
Esir takası, Hamas ve İsrail arasında gerilimi azaltmak ve uzun süredir devam eden çatışmalara son vermek amacıyla yapılıyor.
Her iki taraf da esir takasının barış sürecine olumlu katkı sağlayacağını belirtiyor.
İsrail, Hamas'ın rehine alma eylemlerine son vermesini ve İsrail vatandaşlarını serbest bırakmasını talep ediyor.
Hamas ise, İsrail'in Filistinli esirleri serbest bırakmasını ve Gazze ablukasını kaldırmasını istiyor.
İsrail, Hamas'ın Gazze'de gerçekleştirdiği roket saldırıları ve sınır çitlerine yapılan saldırıları gerekçe göstererek abluka politikasını savunuyor.
Hamas ise, Gazze'de yaşanan insanlık dışı koşulları ve insan hakları ihlallerini gerekçe göstererek ablukanın kaldırılmasını talep ediyor.
Esir takasının ardından bölgede gerginliklerin azalması ve barış sürecinin ilerlemesi bekleniyor.