Konya'da bulunan 3 katlı bir binanın aniden çökmesi sonucu büyük bir facia yaşandı. Sabah saatlerinde meydana gelen olayda, bina tamamen yıkıldı ve enkaz altında kalan birkaç kişi olduğu belirtildi. Olay yerine hemen itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi.
Yetkililer, enkaz altında kalan kişilere ulaşmak için çalışmaların devam ettiğini ve durumunun ciddiyetini göz önünde bulundurarak acele bir şekilde kurtarma operasyonu gerçekleştirdiklerini belirtti. Çevre sakinleri ise olayı şaşkınlıkla karşıladı ve yardımlarını sunmak için mobilize oldu.
Konya Valiliği yetkilileri, bina çökmesi ile ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığını ve olayın nedenlerinin araştırıldığını açıkladı. Bölgede bulunan diğer binaların da incelenmeye alındığı ve gerekli tedbirlerin alındığı belirtildi.
Şehirdeki tüm kamu kurumları ve vatandaşlar, enkaz altında kalan kişilerin bir an önce kurtarılması için seferber oldu. Konya Belediyesi'nin de destek verdiği kurtarma çalışmaları devam ederken, olayın detayları merakla bekleniyor.